Veelgestelde vragen

Hieronder vind je het antwoord op de vragen die ons het meest gesteld worden. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op! kvg@cartoonmusic.nl | 0612526483

Waar moeten we rekening mee houden als jullie komen spelen?

* We zijn ongeveer anderhalf uur van te voren aanwezig om op te bouwen.

* We hebben een ‘ruimte’ nodig van ongeveer 4 x 2,5 meter (podium mag… maar hoeft niet).

* Het ‘podium’ moet voor ons bereikbaar zijn… Dat wil zeggen: niet via wenteltrappen naar boven bijvoorbeeld… of niet via een ingang die 300 meter verderop is…

* Er moet geaarde stroom zijn bij het podium

Hoe lang spelen jullie op een avond?

We spelen maximaal 4 sets van 45 minuten en pauzeren een kwartiertje na iedere set.
We zijn daar wel heel flexibel in; We spelen niet met vaste ‘sets’, maar we kijken naar wat er in de zaal gebeurt en passen daar ons repertoire op aan. Ook als er eerder een stukje gedaan moet worden, dan kan er altijd ‘ingebroken’ worden.

Hoe lang spelen jullie al met elkaar?

De band Cartoon Music is opgericht in 1994. Martin kwam iets later bij de band. Ondertussen spelen we reeds zo’n 20 jaar met elkaar.

Kan er gebruik gemaakt worden van een microfoon?

Natuurlijk!. Voor de ceremoniemeester en/of mensen die een ‘stukje’ willen doen, of een speech willen houden, hebben wij altijd een extra microfoon gereed staan. 

Hoe doen jullie dat in de pauzes, staat er dan achtergrondmuziek op?

We hebben zelf voor in de pauzes achtergrondmuziek mee.

De diverse afspeellijsten zorgen voor een passende aanvulling op deksfeer van het feest op dat moment.

Mochten jullie eigen muziek voor in de pauzes mee willen nemen, dan kan dat afgespeeld worden op onze installatie. Neem de muziek dan even mee op een Ipad/Ipod of mobiele telefoon.

Kunnen we bepaalde voorkeuren uit jullie repertoire aangeven?

Natuurlijk!; zelfs op de avond zelf kan dat; een lijstje met een aantal aangekruiste songs is meestal voldoende. Zie daarvoor onze (downloadable) repertoirelijst.
We spelen op een avond ongeveer 30-40 nummers; deze kiezen we zelf, afhankelijk van hoe de sfeer van de avond verloopt.
Het is dus niet de bedoeling dat men precies 40 nummers aankruist, maar het aangeven van een bepaalde muziekvoorkeur of een aantal favoriete liedjes is altijd handig om te weten, dan kunnen we daar rekening mee houden. 

Spelen jullie ook verzoeknummers?

Ja, dat is zeker een optie die we aanbieden.

Een voorwaarde is uiteraard dat het voor onze bezetting te doen is (Andre Rieu wordt lastig zonder violen, bijvoorbeeld) en het desbetreffende nummer ruim van tevoren is aangevraagd.
Als het verzoeknummer niet in onze repertoirelijst staat of niet bij ons bekend is, zal dit uiteraard dan wel ingestudeerd moeten worden…

Veel bands spelen zo hard... Kunnen jullie ook op een aangenaam volume spelen, zodat de gasten elkaar nog kunnen verstaan?

Dit is inderdaad een veelgehoorde klacht; doordat wij ‘in-ear’ spelen (zogenaamde ‘oortjes-monitoren’) kunnen wij het volume volledig aanpassen aan de wens van de gasten. Zelfs als het volume in de zaal minimaal moet zijn, kunnen wij elkaar d.m.v. ons in-ear systeem goed horen en kunnen we dus goed blijven musiceren.

Hebben jullie ook licht mee voor het optreden?

Ja. We belichten ons ‘podium’ met 8 lichtspots en2 z.g. ‘Moving Heads’. Het licht is allemaal vooraf op een computer in geprogrammeerd. Uiteraard is licht en geluid bij de prijs inbegrepen.

Wie zijn jullie en wat doen jullie nog meer?

Doenja is geboren in Alkmaar en opgegroeid in Schoorl. Ko komt oorspronkelijk uit IJmuiden. Beide wonen al ruim 30 jaar in Alkmaar.

Doenja en Ko spelen al vanaf 1994 samen. In 1998 zijn zij trouwens ook met elkaar getrouwd. Naast de optredens werkt Doenja parttime als triagiste op de huisartsenpost in Alkmaar. Ko is actief als mediator. daarnaast geeft hij trainingen aan teams (www.teamsontrack.nl). Hierbij worden voorbeelden uit de muziek gegeven om te kijken hoe conflicten ontstaan en hoe je daar beter mee om kan gaan. Ook mogen deelnemers aan de training zelf een bandje gaan vormen.

Martin is al lang hun muzikale partner, maar ook hun goede vriend. Martin ging met Ko en Doenja bijvoorbeeld ook mee op vakantie naar Bali.

Martin, geboren en getogen in Emmen, woont in Hilversum, waar hij ook parttime muziekdocent is op een Middelbare school.