Waarom Mezze3?

Wij vragen onszelf altijd af hoe we een eigen feest van muziek zouden willen voorzien; In de eerste plaats zouden we muzikanten willen horen die ook spelen wat we horen. Dus niet met een tape erachter. Daarnaast zouden we vooral een sfeervolle avond willen hebben. We zouden het zeer belangrijk vinden dat de muzikanten aanvoelen wat de zaal ‘vraagt’: als mensen nog lekker met elkaar aan het kletsen zijn…. dan hoeft het dak er niet af!

De ‘in-house-slogan’ van Mezze3 is: “Wij zijn er voor de klant. De klant is er niet voor ons”. Ofwel; we zijn geen muzikanten die wel even gaan laten horen wat ze allemaal kunnen, zonder rekening te houden met de sfeer en de bedoeling van de bijeenkomst. Mezze3 heeft er dan ook geen enkel probleem mee om op de achtergrond te blijven als dat gewenst is. Ook is Mezze3 een erg ‘muzikaal’ gezelschap: goede muzikanten met een –naar ons eigen idee- wel wat verfijnde muziekvoorkeur.

 

Repertoire

We zijn niet allemaal hetzelfde en we hebben allemaal een bepaalde voorkeur voor muziek. Het is daarom prettig als de band een breed repertoire heeft. Mooi en rustig als het gewenst is, knallend en swingend als het zover mag komen.

Mezze3 heeft een sterke voorkeur voor de wat betere popmuziek en is niet zo gecharmeerd van al te gezellige muziekjes van Gerard Joling en Frans Bauer. We halen daarbij overigens niet ons neus op voor een nummer van de oude Andre Hazes.

 

Trio of 4-mans-band?

Mocht je voor het feestje denken: “Die meer verfijnde en wat rustige muziek lijkt mij heerlijk op de vooravond en/of tijdens het diner, maar op het einde mag het wel even flink ‘beuken’”, dan is er natuurlijk gewoon de optie om in zee te gaan met onze 4-mansformatie Cartoon (www.cartoonmusic.nl); dan houd je de kwaliteit en het vermogen om wat stijlvol door het feest te gaan, en kan er – met onze drummer erbij  – later ook flink worden uitgepakt.

De 4-mansformatie heeft tenslotte al meer dan 2000 ‘party’s’ van muziek voorzien…

 

Waarom liever ‘Live muziek’ dan DJ?

Een verschil tussen een DJ en een live ‘band’ is wat ons betreft te vergelijken met het verschil tussen aanwezig zijn op een optreden van The Beatles en het draaien van een plaat van The Beatles. Als je niet weet waar wij het dan over hebben…, dan adviseren wij een DJ! Veel goedkoper ook!

Mensen live zien en horen spelen (en natuurlijk helemaal als het een beetje knap is…) is natuurlijk veel leuker! Als de muziek zelf je niet zo interesseert, maar je gewoon de hele avond een lekkere dreun om je hoofd wilt; ook dan is de DJ een veel betere keuze dan een live band.